AUTEUR

Marion Pauw

'Als het verleden geen verleden wil worden... Gevoelvol en in een soepele, rake stijl neemt Marion Pauw je mee in een razend spannend verhaal. Een verhaal van liefde en wreedheid, met veel inzicht in de menselijke geest geschreven. Niet weg te leggen.' 

Saskia de Coster


Marion Pauw (1973) is schrijfster en scenariste. Ze schreef onder andere de bestsellers Daglicht, Zondaarskind en Hemelen. Voor Daglicht ontving Pauw de Gouden Strop en de IJslandse prijs voor beste vertaalde thriller. Bij Lebowski Publishers verschenen van haar hand Hotel Hartzeer, met Susan Smit, en De experimenten. Met Vogeleiland maakt ze haar comeback als thrillerauteur.

Boekhandelstour Vogeleiland

Marion Pauw tourt in juli een week door Nederland! Bekijk hier het reisschema en laat een exemplaar van Vogeleiland signeren.


GEPLAATST OP 13-07-2021 IN NIEUWS

Vogeleiland van Marion Pauw verschijnt 3 mei!

Eindelijk weer een thriller van Marion Pauw, en wat voor een!


GEPLAATST OP 09-03-2021 IN NIEUWS

Evenementenagenda Marion Pauw - 'De experimenten'

Marion Pauw gaat graag met lezers in gesprek over haar nieuwe boek De experimenten. Check hier waar en wanneer je haar kunt ontmoeten.


GEPLAATST OP 14-02-2019 IN NIEUWS

Terugkijken: Marion Pauw te gast bij 5 Uur Live

Marion Pauw haar nieuwste roman, De Experimenten gaat onder meer over de invloed welke de Tweede Wereldoorlog heeft gehad op de generaties na de oorlog. Ook speelt een deel van de roman zich af in Auschwitz. Hierover ging Marion in gesprek bij 5 Uur Live.


GEPLAATST OP 13-02-2019 IN NIEUWS

Nu online: podcast Lopen met Lebowski met Marion Pauw in villa die haar inspireerde voor haar roman

Auteur Marion Pauw en haar redacteur Jasper Henderson spreken over Marions roman De experimenten op een unieke plek: namelijk in de villa in Leusden die Marion gebruikte als setting van haar boek, en die ze opduikelde op een makelaarswebsite, maar waar ze nooit echt was geweest – tot nu. Ze dwalen door de kamers, in het trappenhuis en buiten bij de tennisbaan, paardenbox en volière, waar voor Marion haar roman ineens tot leven komt. Amusez-vous!


GEPLAATST OP 05-02-2019 IN NIEUWS

Interviews met Marion Pauw in Libelle en De Telegraaf

Naar aanleiding van haar nieuwe roman De experimenten werd Marion Pauw geïnterviewd door zowel Libelle als De Telegraaf.


GEPLAATST OP 04-02-2019 IN NIEUWS

Marion Pauw vertelt het verhaal achter 'De experimenten' (UPDATE: nieuw einde toegevoegd!)

Marion Pauw vertelt waarom ze De experimenten schreef. Nu met update: de auteur voegde aan het einde van De experimenten nog een paar pagina's toe aan de nieuwe editie die afgelopen maandag verscheen. Waarom?

 


GEPLAATST OP 22-01-2020 IN BLOG

Lebowski blikt terug: 2019 in lijstjes van Lebowski-auteurs

Ook dit jaar vroegen we onze auteurs weer om eindejaarslijstjes met ‘al het andere dan boeken’. Dit resulteerde in lijstjes die ons laten terugblikken op het afgelopen jaar, en die ons vol inspiratie of met gulle lach (of allebei) het nieuwe jaar insturen. Met bijdragen van Kluun, Anneleen Van Offel, Anne Eekhout, Marion Pauw, Fleur van Groningen, Erik Jan Harmens, Joost Vandecasteele, Susan Smit, Martijn Simons, Stefano Keizers en Emily Reekers.
 


GEPLAATST OP 17-12-2019 IN BLOG

Marion leest Michelle Obama

Net als je geen goede kok kunt zijn als je niet van eten houdt, kan een schrijver niet zonder boeken. Ik deel graag mijn leeservaringen met jullie.


GEPLAATST OP 21-01-2019 IN BLOG

Marion leest Jón Kalman Stefánsson

Net als je geen goede kok kunt zijn als je niet van eten houdt, kan een schrijver niet zonder boeken. Ik deel graag mijn leeservaringen met jullie.


GEPLAATST OP 21-01-2019 IN BLOG

Marion leest Karen Dionne

Net als je geen goede kok kunt zijn als je niet van eten houdt, kan een schrijver niet zonder boeken. Ik deel graag mijn leeservaringen met jullie.


GEPLAATST OP 21-01-2019 IN BLOG

Marion leest Roxane van Iperen

Dit boek heb ik met bijzonder veel belangstelling gelezen, want het speelt zich net als De experimenten af in de Tweede Wereldoorlog. En deels ook in Auschwitz.


GEPLAATST OP 20-01-2019 IN BLOG