BOEK
Het beloofde leven

Het beloofde leven

Femmetje de Wind &


ISBN: 9789044352108 | Paperback, 336 blz | € 22.99 | 30-10-2020


Sophie valt als een blok voor kunsthandelaar Max, telg uit een orthodox Joodse familie, die de interesse in haar eigen Joodse achtergrond wekt. Ze weet niet veel meer dan dat haar vader - een oorlogswees - het gezin verlaten heeft toen zij klein was. Het verleden speelt ook bij Max een rol. Familietradities dwingen hem te kiezen voor een écht Joods meisje.
Ze besluiten dat Sophie naar Israël gaat om daar een overgangsprogramma te volgen aan een Orthodox Joodse meisjes-jeshiwe. Haar moeder ziet haar met een zorgelijk hart vertrekken. Maar wordt Sophie wel de vrouw op wie het thuisfront hoopt?

Proloog

De sjoek in Jeruzalem, september 2017

In het centrum van Jeruzalem, tussen de Jaffastraat in het noorden en de Agrippastraat in het zuiden, ligt de Machanee Jehudamarkt – door de Jeroesjalmi liefkozend sjoek genoemd. Nauwe straatjes met kraampjes en stalletjes vertakken zich als het wortelstelsel van een oude eik door de vrome straten van de Heilige stad. Handkarren, hoog opgetast met citrusvruchten, staan naast toonbanken waarop borekas en baklava in dadelstroop liggen te wachten op de grijpgrage vingers van de jeshiwebuchers. Hier en daar zwicht een moeder onder het gejengel van een kind voor een zakje Bamba of een felgekleurde zuurstok.

 

+ Pers

‘Het is een boeiende, vlotte roman, die de lezer meevoert naar een wereld die doet denken aan de Netflix serie Unorthodox.’

De Telegraaf

Influencer

'De auteur houdt de lezer in haar ban van de eerste tot de laatste bladzijde. Het verveelt nooit en biedt een heldere inkijk in het orthodox-joodse leven dat, al mag het voor ons vreemd zijn, naast al die regels ook veel vreugde kent.'

Miriam van Hebban

Femmetje de Wind overhandigt haar nieuwe roman

5 november verscheen officieel Het beloofde leven, de tweede roman van Femmetje de Wind. Dat vieren met vrienden en collega-auteurs zit er onder de huidige omstandigheden niet in, dus ging Femmetje met een stapel boeken onder haar arm op pad!