NIEUWS

Stephen King en Owen King naar The House of Books


GEPLAATST: 26-04-2017 IN NIEUWS


Uitgever Tomás Kruijer kondigt met trots aan dat The House of Books, imprint van Overamstel, het boek van internationale bestsellerauteur Stephen King en diens zoon Owen King, SLEEPING BEAUTIES, eind september van dit jaar zal uitgeven. Daarnaast heeft The House of Books Stephen Kings volgende soloboek aangekocht.

De bemiddeling met The House of Books is gedaan door literair agent Paul Sebes.

Kruijer: ‘We zijn enorm verguld dat we Stephen King en Owen King met hun bijzondere project mogen verwelkomen bij The House of Books en Overamstel Uitgevers. Dat we daarnaast het nieuwe boek van Stephen King, al tientallen jaren toonaangevend in de internationale boekenwereld, zullen uitgeven is een jongensdroom die in vervulling gaat.

SLEEPING BEAUTIES is een eigentijds en beangstigend sprookje waarin iets vreemds gebeurt met vrouwen als ze gaan slapen; ze worden omhuld met een coconachtig weefsel. Als ze wakker worden gemaakt, als het weefsel dat hun lichaam omhult wordt aangeraakt of aangetast, worden de vrouwen agressief en enorm gewelddadig. Als ze blijven slapen komen ze in een andere wereld terecht, en blijven de mannen op onze wereld achter – overgelaten aan hun primaire instincten. Het resultaat is prikkelend en betoverend; Stephen King op zijn best en Owen King die zijn eigen schrijftalent etaleert; de schrijfgenen van de familie King worden ten volle benut!

Productiemaatschappij Anonymous Content heeft de strijd gewonnen om de filmrechten voor SLEEPING BEAUTIES, en gaat samen met vader en zoon King, en producent Michael Sugar (Spotlight, The OA en The Knick) een tv-serie maken van het boek. Later dit jaar gaan de verfilmingen van De Donkere Toren en IT in première. Van die laatste werd de trailer binnen 24 uur 197 miljoen keer bekeken, een internationaal record. Stephen King is auteur van meer dan vijftig boeken, alle wereldwijde bestsellers. Owen King heeft een roman op zijn naam staan, Double Feature, en een verhalenbundel, We’re All in This Together. Paul Sebes heeft bemiddeld namens Chris Lotts van The Lotts Agency en Jenny Meyer van Jenny Meyer Literary Agency in New York. Verdere details over de boeken en de publicatiedata zullen in de toekomst bekendgemaakt worden.

Gwendys knoppenkist

Gwendys knoppenkist

Stephen King
Ik zie je

Ik zie je

Michael Berg
Verlichting

Verlichting

Stephen King
Het meisje op de weg

Het meisje op de weg

Michael Berg
De schelpenzoeker

De schelpenzoeker

Anthony Doerr
De buitenstaander

De buitenstaander

Stephen King
Broertje

Broertje

Michael Berg
Bevroren dromen

Bevroren dromen

Anthony Doerr
De weduwe

De weduwe

Fiona Barton
Een echte vrouw

Een echte vrouw

Michael Berg
Twee zomers

Twee zomers

Michael Berg
Nacht in Parijs

Nacht in Parijs

Michael Berg
Blind vertrouwen

Blind vertrouwen

Michael Berg
Hôtel du Lac

Hôtel du Lac

Michael Berg
Heller

Heller

Michael Berg

Dubbelinterview met Michael Berg en Isa Maron

Vandaag wordt met de uitreiking van de BookSpot Gouden Strop en de Schaduwprijs de aftrap gegeven voor de Spannende Boeken Weken 2018. De komende tweeënhalve week staan in het teken van moord, verraad, complotten, achtervolgingen en alle andere denkbare thrilleringrediënten. Voor Michael Berg is het een extra spannende dag omdat hij met zijn laatste boek Broertje genomineerd is voor de Gouden Strop. En Isa Maron werkt na het afronden van haar Noordzeemoorden-serie (auch auf Deutsch erhältlich) aan een nieuwe thriller, dus beide verkeren in spannende sferen. Een uitgelezen moment om elkaar aan de tand te voelen over thrillers en hun vak. Veel leesplezier!


GEPLAATST OP 06-06-2018 IN NIEUWS

Schone slaapsters van Stephen King en Owen King verschenen

26 september is wereldwijd Schone slaapsters verschenen, een unieke samenwerking tussen Owen King en zijn vader - en meesterverteller - Stephen King. Een dag eerder vond in New York een internationale persdag plaats, waar beide auteurs een exemplaar van de Nederlandse editie overhandigd kregen. 


GEPLAATST OP 27-09-2017 IN NIEUWS

Feestelijke lancering Broertje, de nieuwe thriller van Michael Berg

5 oktober vieren we dat de nieuwe thriller van Michael Berg gaat verschijnen: Broertje. 


GEPLAATST OP 22-09-2017 IN NIEUWS

Leestips voor de lente

Hoewel de kou je wellicht anders zou vertellen is het toch echt waar: het is weer lente! Speciaal voor jullie delen wij onze leestips voor de lente. Het zijn stuk voor stuk heerlijke boeken om mee binnen te blijven, maar ook om te lezen in het lentezonnetje.


GEPLAATST OP 21-03-2018 IN BLOG

Broertje

16 oktober verschijnt Michael Bergs nieuwe thriller, Broertje. Voor Hebban schreef hij daar een column over. 


GEPLAATST OP 29-09-2017 IN BLOG

Anthony Doerr over zijn bundel Een muur vol herinneringen

Een blog over het belang van herinneringen


GEPLAATST OP 19-09-2017 IN BLOG